DR Congo – oproep tot een brede en respectvolle dialoog

15591645_1597754940253976_6034015993282315493_o

Memisa volgt bezorgd en van nabij de evolutie van de situatie in DR Congo. We roepen op tot nationale en internationale samenwerking. Enkel zo kan de nodige bijstand verzekerd en de civiele co-existentie hersteld worden. In het belang van de stabiliteit en vrede in het land, is een brede en respectvolle dialoog essentieel.

Tijdens deze turbulente periode denken we aan de Congolese bevolking. Onze wens is dat er actief werk wordt gemaakt van reconciliatie. We vertrouwen erop dat de verantwoordelijken zich bewust zijn van het lijden en zullen optreden in het teken van het gemeenschappelijk belang. Tijdens deze kerstperiode zijn we hoopvol, hoopvol dat er een oplossing wordt gevonden waar alle Congolezen beter van worden.

In de DR Congo geven we structurele steun aan 31 gezondheidszones. Overal in het land is nog veel werk te doen om goede gezondheidszorg voor iedere Congolees te garanderen. Ondanks de moeilijke omstandigheden ter plaatse, blijven de medewerkers en partners van Memisa ter plaatse zich 100% inzetten voor de toegang tot gezondheidszorg voor iedereen!

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus