Een solidaire geboortelijst bij Memisa

De geboorte van een kindje is meestal een heuglijk moment. Je vrienden en familie overstelpen je met felicitaties en cadeautjes. Wat als je dat geluk nu eens zou delen met de mama's en papa's in Afrika? Met een geboortelijst bij Memisa schenk je vrouwen een veilige bevalling en gun je andere ouders ook het plezier van een opgroeiend wonder. 

Kan je niet wachten om eraan te beginnen? Lees dan onderaan de pagina hoe het precies in zijn werk gaat!

Mama's en papa's maken overal in de wereld het verschil

Zwangerschap, geboorte en kraamtijd worden bij ons medisch nauwgezet opgevolgd. Daardoor kunnen vrouwen in alle comfort een kind ter wereld brengen. Maar niet overal heeft men zoveel geluk. Naar schatting sterven 800 vrouwen per dag aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling. Dit ligt vaak aan het ontbreken van goede medische begeleiding, een tekort aan medisch materiaal of gebrekkig transport naar het ziekenhuis: allemaal redenen die te voorkomen zijn!

Laat mama’s en papa's overal ter wereld meegenieten van je geluk en schenk hen een toekomst. Vraag aan je familie en vrienden een geboortegift voor Memisa. Schenk zo Memisa (een deel van) de opbrengst  van jouw geboortelijst. Daarmee kan Memisa de toegang tot gezondheidszorg verbeteren.

Zo geef jij écht nieuwe kansen, want mama’s maken overal in de wereld het verschil!

geboortelijst

"Nu we zelf hebben ondervonden wat er allemaal kan misgaan bij een bevalling, staan we er nog meer bij stil dat we zoveel geluk hebben in België geboren te zijn. Dankzij de gespecialiseerde apparatuur en intensieve zorgen heeft ons zoontje het gehaald. Als hij in Congo was geboren, zouden we hem waarschijnlijk niet meer in onze armen kunnen nemen. Ik hoop dat vele kindjes en mama's dezelfde kansen zullen krijgen als August.”

Mama en papa van August

Maak nu je eigen geboortepagina aan!

Hoe gaat het in zijn werk? Simpel!

  1. Ga naar onze geboortelijstpagina en registreer je.
  2. Log in en maak een eigen online geboortelijst aan. Kies het Memisa-project dat je wil steunen. Volg de stappen en personaliseer je pagina. Proficiat, je persoonlijke geboortelijstpagina is klaar!
  3. Om je vrienden, familie en kennissen op de hoogte te brengen van je geboortelijst, kan je bij Memisa cadeaukaartjes bestellen. Deze kaartjes, met een beetje uitleg over Memisa, verstuur je samen met je geboortekaartje. Of je kan er ook simpelweg voor kiezen om de link naar jouw geboortelijst op het geboortekaartje te vermelden.

Jullie kindje is geboren? Proficiat! Wanneer iemand een schenking doet op jouw lijst, krijg je een mail. Zo blijf je op de hoogte. De schenkers kunnen ook steeds berichtjes met gelukwensen posten op jouw pagina. Je ontvangt van ons een overzicht van alle schenkingen die voor jouw kindje gedaan zijn. 

De schenkers die een gift van 40 euro of meer doen via jouw geboortelijst, krijgen van ons een fiscaal attest voor belastingvermindering.

Wil je meer lezen over hoe Memisa moedersterfte aanpakt? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Wil je je geboortelijst aan Memisa schenken zonder hiervoor een online pagina aan te maken? Dat kan! Nog vragen of meer info? Neem rechtstreeks met ons contact op via 02 454 17 56 of communicatie@memisa.be.

Congo15 1244

Congo15 1234

Congo15 188