Een moederdagcadeau met een plus!

Meestal geven we pralines, een boeket bloemen of een juweel aan onze mama.  Wees dit jaar origineel!  Kies voor een buitengewoon en solidair cadeau; een keizersnede, prenatale consultaties of een medische urgentiekit voor mama’s in Afrika.  Ga naar www.afrikado.be, kies het gewenste cadeau en ontvang na je online betaling een symbolische cadeaubon die je kan overhandigen aan je mama.

Mama's schenken leven. Niet alleen op de dag van de geboorte, ook in de vele daaropvolgende jaren. Iedere dag opnieuw. Wereldwijd sterven 800 jonge vrouwen per dag aan de gevolgen van complicaties tijdens hun zwangerschap of bevalling. Ontelbaar veel kinderen worden wees. Het kan nochtans anders.

Onbetaalbare zorg
Een ziekenhuisopname of bevalling in de materniteit is voor velen onbetaalbaar in Afrika.  Daarom zien vele vrouwen zich genoodzaakt om thuis te bevallen, zonder professionele hulp.  Gezien prenatale consultaties te duur of onbeschikbaar zijn, weten ze vaak niet of er risico’s verbonden zijn aan de bevalling of niet. Als er zich complicaties voordoen moeten ze, in verzwakte toestand, soms tientallen kilometers stappen naar het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum.

Bovendien zijn vele ziekenhuizen en gezondheidscentra in slechte staat.  Ze hebben onvoldoende medisch materiaal, een voortdurend tekort aan medicijnen en ze beschikken niet over een permanente water- en elektriciteitsvoorziening.  Meestal bevallen vrouwen op geïmproviseerde verlostafels in bouwvallige hutten. Help mama’s in Afrika veilig bevallen:

Geef dit jaar een moederdaggeschenk aan jouw mama en maak ook een mama in Afrika gelukkig!


Manuele overschrijving?

Indien je liever via manuele overschrijving betaalt, kan dit ook.  Maak het bedrag van jouw gekozen cadeau over op het rekeningnummer: BE 92 3100 9000 0023 (BICBBRUBEBB) op naam van Memisa en vermeld als mededeling 'Moederdagcadeau online".