Versterking van de materniteit in Dar Naïm

P1110387

In Mauritanië ondersteunt Memisa de werking van het gezondheidscentrum Tab Salab Diam, gelegen in de regio Dar Naim. Elk jaar worden er rond de 35.000 patiënten verzorgd en meer dan 1.200 geboortes geregistreerd.

Een behoefte erkend door Memisa!

Tot vorig jaar waren de omstandigheden waarin vrouwen hun kind ter wereld brachten verre van optimaal. Er was maar één verloskamer ter beschikking, waardoor sommige op de grond moesten bevallen. Er was geen wachtkamer en dus geen plaats voor moeders en pasgeborenen om te rusten. Tot slot, was de materniteit gelegen in het gezondheidscentrum wat het risico op infecties verhoogde.

In 2016 werd een oud huis naast het gezondheidscentrum getransformeerd tot materniteit. Vandaag bestaat de materniteit uit een verloskamer, drie ziekenhuiskamers, een sterilisatiekamer, een wachtzaal, een sanitair blok, een keuken en een hangar.

Elektriciteit voor de materniteit !

Deze vooruitgang is fantastisch maar wij hebben nog steeds uw steun nodig. Door vaak voorkomende stroomstoringen is de materniteit ‘s nachts niet verlicht. Hierdoor gebeuren bevallingen in het donker. Daarnaast is het zeer warm in Dar Naïm. Door de stroomstoringen is de materniteit niet geklimatiseerd.

Zonnepanelen kunnen stroomstoringen voorkomen en deze problemen oplossen. Om dit project succesvol uit te voeren is er 4.000 euro nodig.

Help ons dit te realiseren en loop mee met ons Running Team !

Steun de moeders van Dar Naïm !

https://www.memisa.be/ik-wil-helpen/kom-in-actie/

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus